Sebastian Burduja:”ONG-uri de mediu încearcă să blocheze din nou proiectul Neptun Deep”

0
4
sebastian-burduja:”ong-uri-de-mediu-incearca-sa-blocheze-din-nou-proiectul-neptun-deep”
Sebastian Burduja:”ONG-uri de mediu încearcă să blocheze din nou proiectul Neptun Deep”

ONG-uri de mediu încearcă să blocheze printr-o nouă acțiune în justiție, a șasea la număr, proiectul Neptun Deep, a afirmat ministrul Energiei, Sebastian Burduja. Ministrul spune că cererea de chemare în judecată e complet nemotivată.

Sebastian Burduja susține că este un atac asupra suveranității energetice și securității noastre naționale.

„ONG-uri de mediu, finanțate direct sau indirect prin rețele opace, încearcă să blocheze printr-o nouă acțiune în justiție, a 6-a la număr, proiectul care va scoate România și întreaga regiune din dependența energetică față de de Rusia. Vă vine să credeți sau nu, dar cererea de chemare în judecată e complet nemotivată.

Toată constă în faptul că o autorizație ar fi nelegală pentru că și alte operațiuni administrative efectuate anterior ei ar fi nelegale, acelea fiind la rândul lor contestate în instanță, nedeclarate nelegale de un judecător. Practic, acești cer anularea unor acte administrative doar pentru că au mai atacat în instanță, în cascadă, și alte operațiuni administrative față de care nicio instanță nu s-a pronunțat definitiv. Aberant. Abuzul de drept, conform legii, presupune introducerea, cu rea-credință, a unor cereri în justiție, nemotivate și vădit netemeinice.

Mai mult, aceiași , pentru a fi mereu în termenul de atacare în contencios administrativ, la fiecare 30 de zile, trimit la Ministerul Energiei o solicitare în temeiul Legii nr. 544/2001, fix cu același conținut. Se modifică doar data. Desigur, din respect pentru lege, răspundem de fiecare dată, chiar dacă cererea este vădit tendențioasă, având mereu același conținut și solcitându-se mereu aceleași date pe care le-am oferit de fiecare dată. Coincidență?”, a scris ministrul pe Facebook.

Ministrul energiei a explicat ce înseamnă proiectul Neptun Deep pentru țara noastră.

Ce înseamnă Neptun Deep pentru România?

  •  100 de MILIARDE de metri cubi de gaze – echivalentul consumului a 4,3 milioane de gospodării x 30 ani;
  •  40 de MILIARDE EURO în PIB până în 2044;
  • 20 de MILIARDE EURO la bugetul statului;
  •  43.500 de locuri de muncă directe și indirecte;
  •  Investiții de peste 4 MILIARDE EURO în foraj, platforme și infrastructură, plus locuri de muncă bine plătite;
  • Gaz ieftin pentru repornirea industriei chimice și energetice, de la Azomureș la CET-uri moderne în București și restul României.

„A bloca Neptun Deep înseamnă să blochezi România”

Burduja afirmă că blocarea acestui proiect este o dovadă de iresponsabilitate

„A bloca Neptun Deep înseamnă să blochezi România. Aceste atacuri servesc interesele Federației Ruse. Aceasta este realitatea. Într-o perioadă în care România a devenit pentru prima dată în istorie cel mai mare producător de gaze din UE (Q2 2024 – 2,3 miliarde mc), în care vrem să fim exportatori net de energie în următorii ani, blocarea acestui proiect este o dovadă de iresponsabilitate, în cel mai bun caz, sau de ostilitate față de interesele românești, în cel mai rău caz.

România are o fereastră istorică. Dacă o ratăm, o vom plăti scump – în facturi, în sărăcie și în vulnerabilitate. România merită să fie liberă, sigură și prosperă, nu prizonieră intereselor de la Est, nu victimă în jocuri de influență”, explică ministrul.

CITEȘTE ȘI:

Sebastian Burduja: La Ministerul Energiei batem record după record în atragerea fondurilor europene pentru proiecte energetice

Sebastian Burduja: TARIFELE propuse și impuse de partenerul american nu par să afecteze proiectele mini-reactoarelor nucleare

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Oana Zvobodă a debutat în presă la televiziunea PrimaTV, în anul 2017. Între 2017 și 2020 a fost reporter la PrimaTV, unde …

vezi toate articolele

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.