IMPOZITUL pe câștigurile din jocuri de noroc, mai mare cu doar 1%, față de creșterea de 6%, promisă de Guvern

0
2
impozitul-pe-castigurile-din-jocuri-de-noroc,-mai-mare-cu-doar-1%,-fata-de-cresterea-de-6%,-promisa-de-guvern
IMPOZITUL pe câștigurile din jocuri de noroc, mai mare cu doar 1%, față de creșterea de 6%, promisă de Guvern

Impozitul pe câștiguri din jocuri de noroc de până la 10.000 de lei ar urma să crească cu doar 1%, adică de la 3%, cât este în prezent, la numai 4%, potrivit celor stabilite de Guvern în proiectul de lege cu măsuri fiscale pe care l-a aprobat vineri în ședință și pentru care urmează să își asume răspunderea luni în Parlament.

Deși proiectul de lege, publicat joi, prevedea o majorare la 10% a impozitului din jocuri de noroc, Guvernul a decis, în final, asupra unui impozit de 4%, adică cu 1% mai mare decât este în prezent, semnalează publicația Profit.ro.

De asemenea, pentru câștiguri între 10.000 de lei și 66.750 lei, impozitul crește de la „300 de lei + 20% pentru ceea ce depășește suma de 10.000” în prezent, la numai „400 de lei + 20% pentru ceea ce depășește suma de 10.000”, deși, ca urmare a cotei intenționate să urce la 10%, era propus în proiect la „1.000 de lei + 20% pentru ceea ce depășește suma de 10.000”.

La fel, și taxarea pentru ce depășește 66.750 lei va fi mai redusă față de ce se intenționa în proiect, precizează sursa citată.

Printre măsurile se numără reașezarea TVA pe două praguri, cota generală la 21% și o cotă redusă de 11% (medicamente, alimente, HoReCa), creșterea impozitelor pe dividente de la 10% la 16%, creșterea accizelor la alcool, tutun, combustibil cu 10%, înghețarea majorării pensiilor și salariilor din sistemul public în 2026, pensionarii care iau pensie peste 3.000 de lei vor plăti contribuția la sănătate, taxă pe profiturile băncilor și suprataxarea câștigurilor din jocuri de noroc.

CES a dat aviz negativ pentru pachetul de măsuri fiscale, anunțat de Guvern

Consiliul Economic și Social (CES) a avizat negativ primul pachet de măsuri fiscale pus în dezbatere publică de Guvernul condus de Ilie Bolojan. Avizul CES este obligatoriu, dar consultativ, așadar Executivul poate adopta ordonanța.

Avizul negativ al CES este o critică față de pachetul de măsuri gândit de Guvernul Bolojan, însă nu o piedică în adoptarea lui. Premierul Ilie Bolojan și miniștrii din cabinetul său se reunesc într-o nouă ședință, vineri, de la ora 15.00. Pe ordinea de zi, la capitolul „analiză”, se află și pachetul cu măsurile fiscale pe care Ilie Bolojan le-a anunțat miercuri.

Ministerul Finanțelor a publicat, joi, în dezbatere publică, documentul cu măsurile fiscale de austeritate.

Foto: Envato

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, și-a început cariera în funcția de redactor la MEDIAFAX și Antena 3. A evoluat în poziția de editor și reporter în cadrul …

vezi toate articolele

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.