Alianța USR-PLUS: Informarea despre desemnarea comisarului european nu poate fi considerată consultare cu USR/ Adina Vălean trebuie audiată în Parlamentul României

alianta-usr-plus:-informarea-despre-desemnarea-comisarului-european-nu-poate-fi-considerata-consultare-cu-usr/-adina-valean-trebuie-audiata-in-parlamentul-romaniei

Alianța USR PLUS a transmis, miercuri seară, că Dacian Cioloș a fost informat despre cele două propuneri ale României pentru funcția de comisar european, dar că acest lucru nu poate fi considerată o consultare în sensul în care a fost consimțit în acordul de susținere parlamentară semnat între Ludovic Orban și Dan Barna.

”Dacian Cioloș a fost informat despre cele două propuneri ale României pentru funcția de comisar european în calitatea pe care o are în Parlamentul european, de lider al grupului Renew Europe, familie politică europeană care face parte din majoritatea parlamentară. Informarea despre decizia de desemnare a venit atât de la președintele Iohannis, cât și de la premierul Orban. De asemenea, liderul Renew Europe a fost consultat pe parcursul zilei de miercuri și de președinta Comisiei Europene, Ursula Von Der Leyen, în aceeași calitate. Alianța USR PLUS consideră că această informare nu poate fi considerată consultare cu USR sau partidele parlamentare, așa cum a fost agreat în protocolul de susținere parlamentară semnat de Ludovic Orban cu Dan Barna”, a transmis alianța pe Facebook, miercuri seară.

Alianța USR PLUS i-a mai cerut premierului Orban ca Adina Vălean, propunerea deja acceptată de Comisia Europeană, să fie audiată în Parlamentul European, conform legii afacerilor europene, iar protocolul PNL-USR ”să fie respectat în fiecare punct”:

”Alianța USR PLUS îi cere premierului Orban să respecte legea afacerilor europene (373/2013) și să facă toate demersurile necesare pentru audierea Adinei Vălean în Parlamentul României. De asemenea, considerăm că este esențial ca protocolul de susținere parlamentară agreat între Ludovic Orban și Dan Barna să fie respectat în fiecare punct pentru a putea avea încredere că Guvernul PNL nu l-a semnat doar pentru a ajunge la Palatul Victoria”, mai scrie pe pagina de Facebook a Alianței USR PLUS.

sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Citește mai mult

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here