Cei doi luptători K-1 care ar fi omorât un bărbat în faţa unui club de noapte din Chişinău, eliberaţi din arest la domiciliu. Maia Sandu: Regimul protejează ucigaşii

cei-doi-luptatori-k-1-care-ar-fi-omorat-un-barbat-in-fata-unui-club-de-noapte-din-chisinau-eliberati-din-arest-la-domiciliu.-maia-sandu-regimul-protejeaza-ucigasii

Potrivit anticorupţie.md, instanţa a respins solicitarea procurorului pe caz de a-i pune pe cei doi sub control judiciar, cu aplicarea interdicţiei de a părăsi localitatea.

Sursa citată scrie că, în ultimele trei luni, şedinţele de judecată au fost amânate din diferite motive, cum ar fi starea de sănătate a procurorului sau a unora dintre avocaţi. Dosarul se află încă la etapa de audiere a martorilor acuzării. Mai mulţi martori au declarat în instanţă, sub jurământ, că Aurel Ignat nu este cel care l-a omorât pe Sergiu Bejenari. Aceştea au arătat că sportivul a fost mai întâi lovit în cap cu o bâtă de către victimă. În replică, Ignat  ar fi încercat să se apere şi l-a lovit o dată pe atacator, după care a fugit după Ivan Bejenari, fratele victimei. În acest timp, au venit în ajutor sportivii Mihai Pârgaru şi Eugen Deliu. Martori susţin că după lovitura aplicată de Ignat, Bejenari s-a ridicatli a continuat să participe la încăierare.

Într-o postare pe Facebook, lidera PAS, Maia Sandu, a afirmat că „regimul protejează în continuare ucigaşii”.

„A trecut un an de când a fost ucis un tânăr la discoteca Edgo din Chişinău, iar făptaşii – Aurel Ignat şi Mihai Pârgaru, luptători K-1 – sunt în continuare în libertate. Şedinţele de judecată sunt tergiversate, regimul încercând să muşamalizeze cazul şi să-i scape de pedeapsă pe cei care se fac vinovaţi de omor”, a spus Maia Sandu.

În opinia ei, ceea ce se întâmplă în acest dosar „seamănă foarte mult cu un alt caz de omor în care au fost implicaţi sportivi K-1, inclusiv fostul deputat PD Constantin Ţuţu, scos basma curată de către sistem”.

„Aceasta este „justiţia” lui Plahotniuc – oameni nevinovaţi, care se opun regimului corupt şi antidemocratic, sunt condamnaţi la ani grei de puşcărie, pe când cei care ucid sunt declaraţi nevinovaţi”, a conchis lidera PAS.

Amintim că Procuratura muncipiului Chişinău a finalizat urmărirea penală şi a expediat în judecată cauza penală de învinuire a celor doi.

Potrivit probatoriului, în data de 19 mai 2018, în timpul unei altercaţii în parcarea unui centru comercial, inculpaţii, împreună cu un complice, i-ar fi aplicat multiple lovituri lui Sergiu Bejenaru. 

Printre victime au fost Ion Bejenaru şi Sergiu Bradu. La Institutul de Medicina Urgentă, cei doi au fost audiaţi de poliţişti, dar au refuzat să depună plângere şi au afirmat că traumatismele sunt urmare a căderii de pe scară. 

În aceste circumstanţe, a fost înregistrat un proces penal pentru huliganism. În aceeaşi zi, a fost pornită încă o cauză penală pentru huliganism, vătămare intenţionată gravă şi medie a integrităţii corporale sau a sănătăţii, comisă de mai multe persoane.

Din cauza traumatismelor, Sergiu Bejenaru a murit la spital, în noaptea de 24 spre 25 mai. Ulterior, fratele victimei a depus o plângere la poliţie, prin care a cerut să fie recunoscut în calitate de parte vătămată. Plângeri au mai fost depuse, în aceeaşi zi, de către mama şi concubina victimei.

În urma unui complex de acţiuni de urmărire penală, inclusiv audierii martorilor şi studierii imaginilor de pe mai multe camere de supraveghere au fost identificate persoanele implicate în comiterea infracţiunii.

Mihai Pîrgaru a fost reţinut pe 25 mai 2018, iar peste o zi a fost reţinut şi Aurel Ignat. Pe numele celor doi au fost emise mandate de arestare preventivă, care au fost prelungite până în prezent. Cel de-al treilea învinuit de complicitate la comiterea acestor crime continuă să fie căutat de poliţie, materialele în privinţa acestuia fiind disjunse într-o procedură separată.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, inculpaţii riscă până la 15 ani de închisoare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Citește mai mult

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here