CNIR a dat în judecată firma Kido, sub acuzația că a blocat cu rea-voință tronsonul 1 al autostrăzii A8

0
5
cnir-a-dat-in-judecata-firma-kido,-sub-acuzatia-ca-a-blocat-cu-rea-vointa-tronsonul-1-al-autostrazii-a8
CNIR a dat în judecată firma Kido, sub acuzația că a blocat cu rea-voință tronsonul 1 al autostrăzii A8

Compania Naţională de Investiţii Rutiere (CNIR) a depus acţiune în instanţă împotriva SC Kido Consult Project Construct SRL, prin care doreşte să recupereze prejudiciul produs în urma blocării cu rea-voinţă a procedurii pentru atribuirea contractului pentru proiectarea şi execuţia tronsonului 1 Moţca-Târgu Frumos al Autostrăzii Unirii A8. CNIR cere plata unor despăgubiri în valoare de 220.000 lei.

„Compania Naţională de Investiţii Rutiere a depus acţiune în instanţă împotriva SC Kido Consult Project Construct SRL, prin care doreşte să recupereze prejudiciul produs în urma blocării cu rea-voinţă a procedurii pentru atribuirea contractului pentru proiectarea şi execuţia tronsonului 1 Moţca-Târgu Frumos al Autostrăzii Unirii A8. Considerăm că, prin cele două cvasi-contestaţii depuse la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC), contestaţii neîntemeiate şi care nu au respectat prevederile legale, SC Kido Consult Project Construct a încercat blocarea procedurii de atribuire a contractului, şi, implicit realizarea unui proiect de importanţă majoră pentru infrastructura naţională şi europeană”, informează CNIR, citat de News.ro.

La contractul de aproximativ 6 miliarde lei pentru construirea tronsonului Moţca-Târgu Frumos (27 km), Kido Consult Project Construct SRL a depus două contestaţii (pe 28 aprilie 2025 şi pe 19 mai 2025) pe care CNSC le-a respins.

Compania Naţională de Investiţii Rutiere a menţinut termenul de 20 mai 2025 pentru deschiderea ofertelor, dată la care au fost depuse şase oferte de la constructori din România, Italia şi Turcia, iar firma Kido nu s-a numărat printre operatorii economici înscrişi în procedura de atribuire a contractului.

„În cadrul acţiunii de chemare în judecată pentru repararea prejudiciului cauzat, pe care am depus-o la Tribunalul Bucureşti, CNIR a solicitat plata unor despăgubiri în valoare de 220.000 lei. Această sumă este echivalentul cauţiunii pe care ar fi trebuit să o depună odată cu respectivele contestaţii, în conformitate cu prevederile Legii 101/2016”, a precizat directorul general al Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere, Gabriel Budescu.

CITIȚI ȘI:

Reporter politic, acreditat la Guvern. În presă din 2004. Am lucrat la TVR, Rol.ro, Realitatea.net, Realitatea TV, Mediafax.ro, B1 TV, România Liberă. Doctorandă la SNSPA, sub coordonarea Prof. …

vezi toate articolele

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.