CTP, surprins de rezultatul moțiunii: „Nu aș fi crezut că unii dintre PSD-iști vor avea curajul să iasă la scenă deschisă și să voteze”

ctp,-surprins-de-rezultatul-motiunii:-„nu-as-fi-crezut-ca-unii-dintre-psd-isti-vor-avea-curajul-sa-iasa-la-scena-deschisa-si-sa-voteze”

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a spus la Digi24 că a fost surprins de rezultatul votului la moțiunea de cenzură, pentru că nu se aștepta ca și unii dintre parlamentarii social-democrați să voteze.

„Nu aș fi crezut că unii dintre pesediști vor avea curajul să iasă la scenă deschisă și să voteze”, a spus Cristian Tudor Popescu la Digi24.

El a vorbit și despre modul în care este supravegheat votul cu bile în Parlament.

„De ani de zile vedem această situație. În timp ce se votează, stau acești paznici, aceste caraule stau acolo și se uită cum a votat ăla, cum a votat ăla. Votul este liber prin Constituție. Acest vot nu mai este liber. În momentul în care stă ăla în spatele tău și se uită cum votezi, nu mai e nici liber, nici direct, pentru că atunci votează el, ăla care stă cu votul pe tine. Cum se poate așa ceva? Sigur, pot fi ținuți în bănci parlamentarii. E jalnic, dar e posibil. Dar spectacolul pândarilor care stau acolo la vot este cel mai nedemocratic lucru cu putință”, a spus Cristian Tudor Popescu.

„Nu știu cum nu vede nimeni lucrul ăsta în Parlament. Acela nu e un vot liber, când stai cu pândarul în spate. E ca și cum ar intra niște inși din comisie, când mergem noi să votăm, ar intra în cabina de vot”, a mai spus gazetarul.

El a vorbit și despre motivul pentru care Viorica Dăncilă a pierdut la vot.

„A pierdut pentru că nu a oferit perspective. Viorica Dăncilă nu a reușit să stăpânească partidul, așa cum a reușit Dragnea. A adunat o camarilă în jurul ei, le-a dat funcții, dar partidul, în întregimea lui, nu a reușit să-l stăpânească. O serie de inși, mai întâi cei de la ALDE, apoi și unii din PSD, și-au spus: unde mergem, domnule, cu Dăncilă, în perspectivă? Avem alegeri locale, alegeri parlamentare. E o locomotivă, ne ajută cu ceva? Ne dă o propulsie, ceva? Nu prea. Și atunci nu au mai mizat pe Dăncilă, ceea ce era și firesc, pentru că persoana este complet inadecvată, după cum spunea fostul ei coleg de partid, Victor Ponta”, a spus Cristian Tudor Popescu.

El a adăugat că Viorica Dăncilă a fost de asemenea surprinsă de rezultatul votului, pentru că aceasta „credea în șpăgi”.

„Și e o problemă, pentru că unele s-au promis și unele s-au dat, din banii noștri. Guvernul care vine trebuie să vadă ce găuri a făcut pentru a câștiga la această moțiune d-na Dăncilă”, a adăugat Cristian Tudor Popescu.

Citește mai mult

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here