Cum a pierdut Bill Gates 400 de miliarde de dolari. Unde a greşit patronul Microsoft

cum-a-pierdut bill-gates-400-de-miliarde-de-dolari.-unde-a-gresit-patronul-microsoft

Fondatorul lui Microsoft poate fi unul din cei mai mari antreprenori tech ai tuturor timpurilor, dar nu înseamnă că nu a făcut şi greşeli în carieră: la un eveniment găzduit de Village Global a spus că pe una o regretă încă – aceea de a o fi lăsat pe Google să lanseze Android. Comentând cum „lumea software, în special pentru platforme, este una a pieţelor în care câştigătorul ia totul”, Gates a spus: „Cea mai mare eroare dintotdeauna este cea de management care a condus ca Microsoft să nu fie ceea ce este Android”.

„Asta este, Android este platforma standard pentru telefoane non-Apple. Ar fi fost natural ca Microsoft să şi-o adjudece”. Gates a continuat, adăugând: „Este chiar o situaţie în care învingătorul ia totul. Este loc numai pentru un singur sistem de operare non-Apple. Cât valorează? 400 de miliarde de dolari care ar fi fost transferaţi de la compania G la compania M”. În ciuda erorii, miliardarul tech a apreciat că Microsoft este încă „foarte puternică”, dar dacă nu ar fi făcut greşeala ar fi fost „compania-lider”, nu „unul dintre lideri”.

Anterior în expunere, a vorbit ca la 63 de ani despre sacrificiile pe care le-a făcut la începuturi în echilibrul muncă/viaţă, printre care acela de a „nu fi crezut” în weekenduri sau vacanţe, arată hotnews.ro. Dar mai târziu şi-a relaxat modul de viaţă, dezvăluind că, odată ajuns la 30 de ani, „îşi putea cu greu imagina cum trăise înainte. Pentru că atunci şi-au făcut loc obiceiuri naturale şi am început să iubesc weekendurile”.

Google a achiziţionat Android în 2005 pentru cel puţin 50 de milioane de dolari. Conform revistei Forbes, Bill Gates este a doua cea mai bogată persoană din lume, cu o avere netă estimată la 102,9 miliarde de dolari.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Citește mai mult

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here