Dăncilă îi acuză pe ambasadorii occidentali că sunt dezinformați în legătură cu amnistia și grațierea

dancila-ii-acuza-pe-ambasadorii-occidentali-ca-sunt-dezinformati-in-legatura-cu-amnistia-si-gratierea

Premierul Viorica Dăncilă îi acuză pe ambasadorii occidentali că sunt dezinformați în legătură cu amnistia și grațierea, ea recunoscând că aceștia au întrebat-o dacă Guvernul va adopta o ordonanță de urgență în acest sens.

„Au existat discuții legate de acest aspect. M-au întrebat dacă dau grațierea și amnistia în 2018 mai mulți dintre ambasadori, dar eu cred că multe lucruri pe care dânșii le spuneau erau dezinformări, erau știri false, care au fost induse. Efectiv ne spuneau că dăm pentru anumiți oameni o amnistie sau o grațiere. O anumită lege nu o dai pentru o persoană sau pentru două persoane. Dai o lege pentru că așa crezi că este normal și pentru că vrei să faci lucruri bune sau pentru că vrei să îndrepți anumite lucruri care sunt greșite“, a afirmat Dăncilă în interviul difuzat de Antena 3.

Ea a mai spus că nu încă nu are un proiect și nu a discutat despre acest lucru.

Întrebată dacă, în momentul în care ministrul Justiției ar înainta OUG, ar vrea încredere în ce propune acesta, Viorica Dăncilă a răspuns: „Am încredere în toți miniștrii mei. Dar oportunitatea unui act normativ adoptat în Guvern o stabilește prim-ministrul, deci citesc când am un act normativ ca să pot să-mi fac o imagine și să văd ce presupune acest lucru. Am văzut că foarte mulți au spus că deja vedeau un act normativ legat de amnistie, de grațiere, că scapă violatorii, că scapă nu știu cine. Vă dați seama că nu o să permit așa ceva. Dar nu am discutat încă cu ministrul Justiției despre acest act normativ“.

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Citește mai mult

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here