Este Zelenski mai „dictator” decât Putin? Sondajul care arată dacă americanii sunt de acord cu atacul dur al lui Trump

0
2
este-zelenski-mai-„dictator”-decat-putin?-sondajul-care-arata-daca-americanii-sunt-de-acord-cu-atacul-dur-al-lui-trump
Este Zelenski mai „dictator” decât Putin? Sondajul care arată dacă americanii sunt de acord cu atacul dur al lui Trump

Americanii îl consideră pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski ca fiind „bun” și „puternic”, în timp ce președintele rus Vladimir Putin este apreciat de aceștia ca fiind „rău” și „dictator”.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei FOTO: Facebook

Acestea sunt rezultatele unui recent sondaj J.L. Partners pentru DailyMail.com, care analizează atitudinea alegătorilor față de conflictul din Ucraina.

Acestea arată cum este posibil ca președintele Donald Trump să fi luat-o înaintea opiniei publice cu atacurile sale la adresa liderului ucrainean.

Trump a răsturnat coaliția care îl susținea pe Zelenski în timpul unei convorbiri de 90 de minute cu Putin săptămâna trecută și, atunci când liderul ucrainean a protestat, a lansat o ofensivă dură.

Miercuri, el l-a numit pe Zelenski ”un comediant cu un succes modest” care ”a convins Statele Unite ale Americii să cheltuiască 350 de miliarde de dolari pentru a intra într-un război care nu a putut fi câștigat”.

„Un dictator fără alegeri, Zelenski ar face bine să se miște repede sau nu va mai avea o țară”, a scris el, referindu-se la faptul că alegerile ucrainene au fost amânate din cauza războiului.

Cu toate acestea, luna trecută, când 1009 alegători înregistrați au fost rugați să evalueze cei doi lideri printr-un singur cuvânt, Putin a fost cel care a fost etichetat drept „dictator”.

Chiar și republicanii, care sunt mai sceptici cu privire la sprijinul pentru Ucraina, au spus că Putin este „rău”, „criminal” și „ucigaș”.

Nori de cuvinte ai răspunsurilor arată ostilitatea americanilor față de liderul rus, care se află acum la al cincilea mandat de președinte.

Zelenski a generat răspunsuri mult mai pozitive.

Deși răspunsul principal a fost „nesigur”, următoarele cuvinte care au apărut au fost „bun”, „puternic”, „curajos” și „erou”.

Răspunsurile sugerează un public american sceptic cu privire la motivele Rusiei și la fiabilitatea liderului său.

Întrebați direct în cine au mai multă încredere, aproximativ 52% dintre respondenți au spus că au mai multă încredere în Zelenski decât în Putin. Doar 12 procente au spus Putin.

Cifrele sunt doar puțin diferite atunci când sunt intervievați doar republicanii. Aproximativ 16 procente spun că au mai multă încredere în Putin decât în Zelenski.

James Johnson, co-fondator al J.L. Partners, a declarat că Trump pare să nu fie în contact cu alegătorii, dar că acest lucru s-ar putea schimba rapid.

”Alegătorii lui Trump ar putea susține Ucraina în detrimentul Rusiei, dar nu o plasează în fruntea listei lor de priorități și, cu siguranță, aceasta nu le influențează identitatea politică”, a spus el.

Asta înseamnă că bănuiesc că data viitoare când vom face acest sondaj, cifrele vor arăta mai polarizate în privința lui Zelenski – cu mai mulți republicani urmând linia președintelui Trump, indiferent de opiniile lor anterioare în această privință. Cu toate acestea, nu mă aștept ca părerile despre Putin însuși să se schimbe: părerea că este un dictator malefic pare foarte înrădăcinată, ceea ce nu este o surpriză având în vedere scenele grafice din București și din alte părți din ultimii ani”.

Agresiunea Rusiei

Trupele ruse au lansat o invazie totală în Ucraina la 24 februarie 2022.

Moscova a pariat pe o victorie rapidă, dar forțele sale au fost respinse de o rezistență mai dură decât se aștepta.

Pe măsură ce forțele ruse se retrăgeau, au lăsat dovezi ale unui masacru în Bucha. Autoritățile locale au declarat că au recuperat 458 de cadavre, inclusiv nouă copii sub vârsta de 18 ani.

Rezultatul a fost o înăsprire a opiniei mondiale împotriva Moscovei, cu sancțiuni impuse împotriva lui Putin și a susținătorilor săi.

Trump a făcut campanie cu promisiunea că va pune capăt războiului în prima zi a președinției sale. Și, deși de atunci a ajustat această promisiune la șase luni, el a început discuțiile cu Putin, încercând să pună capăt izolării internaționale a Rusiei și sugerând că aceasta ar trebui să fie readmisă în grupul G7 al națiunilor puternic industrializate.

Săptămâna aceasta, el a sugerat că Ucraina „nu ar fi trebuit să înceapă niciodată războiul”, în ciuda faptului că trupele rusești și-au invadat vecinul mai mic

Săptămâna trecută, după convorbirea lor, Trump a spus că el crede că Putin dorește pacea.

Am încredere în el pe acest subiect”, a declarat el reporterilor. ”Cred că i-ar plăcea să se întâmple ceva”.

Rezultatul a fost neliniștea din capitala ucraineană Kiev, unde oficialii cred că au fost excluși de la discuții.

Miercuri, Zelenski și-a exprimat neliniștea că președintele american a fost luat peste picior de Putin.

”Cu tot respectul pentru președintele Donald Trump ca lider… el trăiește în acest spațiu al dezinformării”, a spus el.

Vicepreședintele lui Trump l-a avertizat pe Zelenski că abordarea sa se va întoarce împotriva sa.

”Ideea că Zelenski îl va face pe președinte să se răzgândească vorbindu-l de rău în presa publică … toți cei care îl cunosc pe președinte vă vor spune că este un mod atroce de a trata cu această administrație”, a declarat J.D. Vance pentru DailyMail.com în timpul unui interviu exclusiv în biroul său din West Wing.

Cu toate acestea, o serie de parlamentari republicani s-au distanțat de criticile lui Trump la adresa Ucrainei și de utilizarea termenului ”dictator” pentru a-l descrie pe Zelenski.

”Nu este un cuvânt pe care l-aș folosi”, a declarat senatorul Thom Tillis, care a mai spus că războiul a fost responsabilitatea acțiunilor unui singur om: Putin.