George Pușcaș, atacantul Naționalei României, pe lista persoanelor păgubite în schema Nordis. Ce sumă are de recuperat

0
2
george-puscas,-atacantul-nationalei-romaniei,-pe-lista-persoanelor-pagubite-in-schema-nordis.-ce-suma-are-de-recuperat
George Pușcaș, atacantul Naționalei României, pe lista persoanelor păgubite în schema Nordis. Ce sumă are de recuperat

George Pușcaș, atacant al echipei naționale a României și legitimat în prezent la Bodrumspor, se numără printre persoanele afectate de schema Nordis. Acesta are de recuperat o sumă de peste 1 milion de euro.

George Pușcaș are de recuperat o sumă de 6 milioane de lei FOTO Sportpictures

Conform listei debitorilor din dosarul de insolvență al companiei Nordis, Pușcaș are de recuperat de la dezvoltatorul imobiliar aproximativ 6 milioane de lei, echivalentul a 1,2 milioane de euro, scrie ebihoreanul.ro.

Jucătorul a depus două cereri de creanţă, una în valoare de 4.799.652 lei şi alta de 1.221.562 lei, după ce investiţiile sale în proiectele Nordis nu au fost onorate.

Pe lista creditorilor, care include peste 1.000 de persoane fizice şi firme, se află între alții şi fostul fundaş al FCSB, Florin Gardoş, care, împreună cu soţia sa, are de recuperat în jur de 170.000 de euro.

De asemenea, soţul Ioanei Băsescu figurează printre păgubiţi, solicitând 100.000 de lei de la Nordis. Ioana Băsescu, fiica fostului preşedinte Traian Băsescu, a fost pusă sub acuzare pentru „sprijinirea unui grup infracţional”, în calitate de notar. Aceasta a fost audiată la DIICOT, iar în urma percheziţiilor, anchetatorii au ridicat documente de la biroul ei notarial.

Scandalul Nordis

O investigaţie realizată de Recorder a scos la iveală faptul că Nordis a încasat milioane de euro de la cumpărători pentru apartamente care existau doar pe hârtie. În final, sute de români au rămas atât fără locuinţele promise, cât şi fără banii investiţi.

Potrivit informațiilor apărute în presă, datoriile totale ale Nordis se ridică la 910 milioane de lei (182 milioane de euro), din care peste 500 de milioane de lei provin din promisiuni de vânzare-cumpărare. Aproximativ 816 persoane fizice au încheiat contracte pentru apartamente pe care nu le-au primit, iar mai multe firme care au investit în scop comercial se află în aceeaşi situaţie.

Procurorii DIICOT acuză conducerea grupului de constituirea unui grup infracţional organizat, delapidare de aproape 200 de milioane de euro, spălare de bani, evaziune fiscală şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.