LIVE VIDEO Urmăriți aici dezbaterea de la Bruxelles cu candidații pentru funcția de președinte al Comisiei Europene

live-video-urmariti-aici-dezbaterea-de-la-bruxelles-cu-candidatii-pentru-functia-de-presedinte-al-comisiei-europene

Joi, începând cu ora 22.00, ora României, începe dezbaterea candidaților la președinția Comisiei Europene, care are loc în sala plenară din Bruxelles a Parlamentului European.

Potrivit unui comunicat al serviciului de presă al Parlamentului European, această dezbatere va fi singura care va reuni toți candidații „cap de listă” înscriși în cursa pentru postul de Președinte al Comisiei Europene, în condițiile în care mandatul lui Jean-Claude Juncker se termină anul acesta.

Mai jos, lista candidaților, în ordinea în care vor lua cuvântul:

  • Nico CUÉ, Stânga Europeană (EL)
  • Ska KELLER, Partidul European al Verzilor (EGP)
  • Jan ZAHRADIL, Alianța Conservatorilor și Reformiștilor din Europa (ACRE)
  • Margrethe VESTAGER, Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE)
  • Manfred WEBER, Partidul Popular European (EPP)
  • Frans TIMMERMANS, Partidul Socialiștilor Europeni (PES)

Potrivit aceluiași comunicat, responsabilitatea editorială pentru dezbatere aparține Eurovision și se va axa pe temele: „Europa mea: ce beneficii pentru mine?”, „Mediu” și „Valorile noastre și lumea din jur”.

Dezbaterea va fi prezentată de trei jurnaliști aleși de către Eurovision: Emilie Tran Nguyen, France Télévisions, și Markus Preiss, ARD Germania, vor conduce dezbaterea de pe scenă, iar Annastiina Heikkilä, YLE Finlanda, va anima dezbaterea din perspectiva rețelelor sociale.

Context. Din 2014 Uniunea Europeană a adoptat sistemul spitzenkandidaten, care leagă rezultatul alegerilor europarlamentare de președinția Comisiei Europene.

Înaintea alegerilor europarlamentare, fiecare grup din Parlamentul European nominalizează un cap de listă care va fi candidatul grupului pentru conducerea Comisiei.

Grupurile europarlamentare sunt alianțe politice transnaționale formate din partide politice din statele membre.

Citiți și: Ultima dezbatere înaintea alegerilor europarlamentare/ Cine sunt cei șase spitzenkandidaten care se luptă pentru președinția Comisiei Europene

Citește mai mult

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here