Liviu Pop vrea ca 10 august să devină Ziua Unității Civice. Senatorul PSD a depus proiectul la Biroul Permanent

liviu-pop-vrea-ca-10-august-sa-devina-ziua-unitatii-civice.-senatorul-psd-a-depus-proiectul-la-biroul-permanent

Parlamentarul PSD, Liviu Pop, a anunțat că a depus miercuri la Biroul Permanent al Senatului inițiativa legislativă prin care vrea ca 10 august să devină „Ziua Unității Civice”.

Din expunerea de motive reiese că proiectul are ca obiectiv „conștientizarea problemelor comunității și evidențierea dialogului și înțelegerii între membrii societății românești din țară și diaspora”.

Acest demers apare ca urmare a evenimentelor/protestelor din 10 august 2018 care s-au soldat cu acte de violență civilă ce au dus la divizarea cetățenilor și degradarea unității civice, decăderea integrității umane și promovarea intoleranței și dezbinării.expunerea de motive a proiectului lui Liviu Pop

Fost ministru al Educației, Liviu Pop susține că instituirea Zilei Unității Civile reprezintă „un demers de normalitate” deoarece promovează „toleranța, aprecierea și înțelegerea”.

Utilitatea acestei inițiative de a sărbători 10 august ca Zi a Unității Civice rezidă în evitarea situațiilor conflictuale în sânul comunității naționale (…)Crearea de ziduri între cei aflați în țară și cei din diaspora trebuie să înceteze, românii nu se află într-un război unii împotriva altora, ci împreună reprezintă o forță civică care unită poate ajuta la progresul cultural și identitar național. expunerea de motive a proiectului lui Liviu Pop

Liviu Pop a anunțat că vrea să inițieze acest proiect la un an de la protestul din 10 august 2018, soldat cu violențe de stradă.

Post-ul Liviu Pop vrea ca 10 august să devină Ziua Unității Civice. Senatorul PSD a depus proiectul la Biroul Permanent apare prima dată în Libertatea.

Citește mai mult

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here