Marea Britanie: Votul asupra acordului de Brexit va fi reprogramat înainte de 21 ianuarie 2019 (purtător de cuvânt guvernamental)

marea-britanie-votul-asupra-acordului-de-brexit-va-fi-reprogramat-inainte-de-21-ianuarie-2019-purtator-de-cuvant-guvernamental

Deputaţii britanici vor supune la vot acordul de Brexit încheiat de guvernul Theresei May cu Uniunea Europeană înainte de 21 ianuarie 2019, a anunţat marţi un purtător de cuvânt al premierului britanic, a doua zi după amânarea acestui vot, relatează AFP şi Reuters. Purtătorul de cuvânt a subliniat că Theresa May încearcă să rezolve impasul legat de acordul privind Brexit cât mai curând posibil şi intenţionează să obţină garanţiile de care are nevoie de la liderii europeni înainte de 21 ianuarie. Premierul May a decis luni să amâne votul prevăzut iniţial pentru marţi în Camera Comunelor asupra acordului de Brexit convenit cu Bruxelles, de teama unui rezultat negativ. Theresa May şi-a explicat decizia prin opoziţia deputaţilor britanici faţă de soluţia găsită pentru a evita revenirea la o frontieră fizică între provincia britanică Irlanda de Nord şi Republica Irlanda, aşa-numita soluţie a plasei de siguranţă sau „backstop”. AGERPRES/(AS – autor: Mihaela Toth, editor: Sorin Popescu, editor online: Gabriela Badea)

Citește mai mult

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here