Somonul roz este bogat în nutrienți, delicios și sănătos. Medicii îndeamnă consumarea acestui pește la începutul primăverii pentru că reface organismul, contribuie la sporirea energiei și previne răceala.
La venirea primăverii, oamenii devin mai vulnerabili la gripe, răceli și pneumonie, mai anxioși și mai epuizați din cauza intemperiilor. Totodată, nutrienții somonului îi pot binedispun pe consumator datorită acizilor grași omega-3 benefici pentru sistemul cardiovascular, precum și vitamina B, esențială pentru sistemul nervos și metabolism. Somonul îmbunătățește funcția cognitivă și contribuie la reducerea inflamațiilor.
Potrivit Fanatik , somonul este o sursă bună de proteine, necesare pentru refacerea organismului.
„Primăvara, merită să includeți acest pește în dieta dumneavoastră. Aceasta este cea mai bună modalitate de a vă reface organismul după iarnă, mai spune publicația. Somonul roz este cunoscut pentru gustul delicat și disponibilitatea sa și conține multe proprietăți utile”, transmite Health Tips.
Somonul poate fi preparat la tigaie, pe plită sau la cuptor. Nu necesită multe condimente și poate fi consumat cu garnitură compusă din legume și cereale.
La ce temperatură se coace somonul, de fapt. Secretul unui preparat fraged și suculent
Află la ce temperatură se coace somonul. Gospodinele care vor ține cont de recomandare se vor putea lăuda cu un somon fraged, suculent și suficient de bine gătit. Fără doar și poate, somonul este o reală delicatesă. Gospodinele care vor să se bucure din plin de gust optează mereu pentru a-l prepara la cuptor.
Somnul la cuptor este simplu de gătit, dar pentru un rezultat desăvârșit este important să se țină cont de temperatura de coacere. Astfel, cei care țin cont de acest interval vor observa că somonul va fi crocant la exterior și fraged la interior. De regulă, somonul se gătește foarte repede. Dar există riscul de a-l arde dacă setezi temperatura greșită la cuptor.
În aceste situații, preparatul nu mai poate fi consumat. Însă, potrivit bucătarilor cu experiență, somonul se coace cel mai bine la 150 de grade. Astfel, va fi suficient de fraged, de succulent și fi gătit perfect. Dacă alegi să gătești somonul la tigaie, trebuie să știi că acest pește este unul pretențios. Se recomandă deci ca focul să fie mic, deoarece un foc ridicat poate să elimine umiditatea din interior și poate să îl usuce.
Sursa Foto: Profimedia
Citește și: Prof. Vlad Ciurea dezvăluie care este cel mai sănătos pește pentru celula nervoasă
Absolvent al Facultății de Istorie (2013-2016) și al programului de master „Istorie și Practică în Relații Internaționale” (2019-2021) la Universitatea din București, Alexandru Stan Bogdan …