Pintea, întrebată dacă putea fi evitată tragedia de la Săpoca: O primă opinie personală, eu cred că da

pintea,-intrebata-daca-putea-fi-evitata-tragedia-de-la-sapoca:-o-prima-opinie-personala,-eu-cred-ca-da

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, duminică, în momentul în care a ajuns la Spitalul de Psihiatrie Săpoca, pentru a coordona ancheta internă după ce patru persoane au fost ucise, iar alte nouă rănite de un pacient, că tragedia putea fi evitată, potrivit opiniei sale personale.

”O primă opinie personală, eu cred că da”, a spus Pintea întrebată dacă ar fi putut fi evitată tragedia.

Ministrul a mai spus că Sindicatul Săpoca a fost nemulțumit ”strict pentru sporuri”, după ce acesta a subliniat că personalul medico-auxiliar din unitatea medicală este insuficient şi este „inadmisibil” ca, în weekend, o asistentă, un instructor şi o infirmieră să rămână să supravegheze 70 de pacienţi cu probleme psihice.


Sindicaliștii au mai spus că mereu au cerut deblocarea posturilor, dar nimeni nu a luat nicio măsură, nici conducerea spitalului, nici Ministerul Sănătății.

„Nu plec de aici până Corpul de Control nu finalizează raportul. Am luat niște date preliminare, sunt încă niște lucruri de neexplicat, vom vedea exact ce s-a întâmpla. Vreau să vă spun că se verifică fiecare aspect în parte, inclusiv fișa postului personalului medical”, a mai spus Sorina Pintea la Buzău, potrivit Mediafax.

Citește mai mult

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here