Reacţia oficială a PSD, despre întrebările de la referendum: „Nu răspund unei controverse din societate / Demersul, lipsit de utilitate şi o cheltuială nejustificată”

reactia-oficiala-a-psd-despre-intrebarile-de-la-referendum-nu-raspund-unei-controverse-din-societate-demersul-lipsit-de-utilitate-si-o-cheltuiala-nejustificata

Partidul Social Democrat a anunţat, joi, printr-un comunicat oficial, reacţia oficială după ce președintele României a anunâat întebările pentru referendumul din 26 mai. Social-democraţii afimă că pentru aceste întrebări există „un acord cvasiunanim, ele nerăspunzând vreunei controverse din societate”, astfel că referendumul pare „lipsit de utilitate”. „PSD este de acord cu întrebările propuse la referendumul consultativ, pentru acestea existând de altfel un acord cvasiunanim, ele nerăspunzând vreunei controverse din societate”, a transmis partidul. Social-democraţii afirmă că referendumul va reprezenta o „cheltuială nejustificată a banilor contribuabililor”. „În aceste condiții, referendumul solicitat de președinte pare lipsit de utilitate și va reprezenta probabil o cheltuială nejustificată din banii contribuabililor”, se arată în comunicat. Președinția a anunțat cele două întrebări pentru referendumul pe Justiție de pe 26 mai, într-o conferință de presă susținută de purtătorul de cuvânt al Palatului Cotroceni. Cele două întrebări pe care preşedintele le va pune la referendum sunt: 1. „Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție?” 2. „Sunteți de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare și cu extinderea dreptului de a ataca ordonanțele direct la Curtea Constituțională?” Citeşte şi: VIDEO | Interviu cu „Domnul Alocație”, Robert Sighiartău, secretarul general al PNL: „Tăriceanu n-a făcut decât să fie la butoniera lui Liviu Dragnea și să aplice tot ce a vrut el”

Post-ul Reacţia oficială a PSD, despre întrebările de la referendum: „Nu răspund unei controverse din societate / Demersul, lipsit de utilitate şi o cheltuială nejustificată” apare prima dată în Libertatea.ro.

Citește mai mult

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here