Simion, despre indemnizațiile uriașe ale celor trei judecători CCR: „Sfidează românii şi logica austerităţii”

0
3
simion,-despre-indemnizatiile-uriase-ale-celor-trei-judecatori-ccr:-„sfideaza-romanii-si-logica-austeritatii”
Simion, despre indemnizațiile uriașe ale celor trei judecători CCR: „Sfidează românii şi logica austerităţii”

Liderul AUR, George Simion, a declarat miercuri, 2 iulie, că judecătorii Curţii Constituţionale (CCR) „vor să plece acasă cu câte 180.000 de lei, ca «primă de pensionare»”, deși banii nu există în buget.

George Simion/FOTO: Captură video

Judecătorii Curţii Constituţionale sfidează românii şi logica austerităţii. Trei dintre ei, care îşi încheie mandatul, vor să plece acasă cu câte 180.000 de lei, echivalentul a 35.000 de euro, ca «primă de pensionare», pe lângă pensiile speciale uriaşe. Pentru a obţine aceşti bani, CCR a trimis secretarul general al instituţiei la Ministerul Finanţelor, ca să întrebe cum pot fi transferaţi bani din alte capitole bugetare, întrucât sumele nu sunt prevăzute în bugetul Curţii pentru 2025.

Este o tentativă cinică de a forţa sistemul să plătească bonusuri de lux într-un moment în care românii sunt loviţi de scumpiri, îngheţarea salariilor, a pensiilor şi introducerea de noi taxe”, a scris Simion pe blogul său.

El a menţionat că „ordonanţa trenuleţ” a blocat acordarea de prime şi bonusuri în sistemul bugetar şi chiar dacă această ordonanţă nu se referă explicit la primele de la CCR „judecătorii profită de un vid legislativ pe care îl interpretează în favoarea lor, sfidând flagrant intenţia legiuitorului şi bunul-simţ”.

„Aceşti bani nu reprezintă vreo recompensă pentru profesionalism sau curaj. Dimpotrivă. Sunt plăţi mascate pentru obedienţă, acordate fix celor care au orchestrat, din interior, lovitura de stat din 6 decembrie. CCR a devenit, în ultimul an, o anexă a sistemului politic care conduce România din umbră. A validat comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale, deşi Constituţia o interzice. A anulat alegerile prezidenţiale, pentru că rezultatul nu era pe placul reţelei de putere. A interzis candidaţi incomozi, care ameninţau vechile structuri. A secretizat declaraţiile de avere ale demnitarilor”, transmite Simion.

De asemenea, acesta face referire și la decizia CCR prin care i-au fost acordate înapoi privilegiile fostului președinte Traian Băsescu, întrucât judecătorii au admis excepția de neconstituționalitate și au constatat că este neconstituțională sintagma „sau art.56 alin.(1) ind.1” din cuprinsul dispozițiilor art.60 alin.(4) din Ordonanța Guvernului nr.26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii.

Şi, în final, a redat privilegiile lui Traian Băsescu, turnător dovedit al Securităţii: vilă de protocol, maşină de stat, protecţie SPP şi beneficii plătite din banii românilor. Românii sunt obligaţi să strângă cureaua, să accepte amânări, taxe şi lipsuri. În acelaşi timp, o mână de judecători se autopremiază cu zeci de mii de euro, pentru «merite» pe care doar sistemul le vede”, a scris liderul AUR.

„Aş vrea să contrazic presa progresistă care mă acuză că n-aş fi contestat numirea lui Mihai Busuioc în funcţia de judecător CCR”

George Simion cere „reformarea radicală” a Curţii Constituţionale – judecătorii CCR să fie aleşi de cetăţeni prin vot direct, nu decişi politic, pensiile speciale şi toate beneficiile nemeritate să fie eliminate.

România are nevoie de o justiţie curată, nu de o castă de intangibili conectaţi la reţelele vechiului sistem. Aş vrea să contrazic presa progresistă, USR-istă, care mă acuză că n-aş fi contestat numirea lui Mihai Busuioc în funcţia de judecător CCR! De parcă ar fi contat în vreun fel cine face contestaţia.

Contestaţia s-a făcut cu aportul nostru, coordonând textul cu doamna senator Nadia Cerva, prin grupul nostru de la Senat. Era rândul lor să conteste la CCR şi am lăsat să aibă iniţiativa pe grupul (sau fostul grup) S.O.S.. La fel de predictibilă a fost şi decizia CCR: corb la corb nu scoate ochii”, a conchis George Simion.