Think tank-ul american Atlantic Council se extinde: Se deschide un nou birou regional la București

0
1
think-tank-ul-american-atlantic-council-se-extinde:-se-deschide-un-nou-birou-regional-la-bucuresti
Think tank-ul american Atlantic Council se extinde: Se deschide un nou birou regional la București

Think tank-ul american Atlantic Council a anunțat marți, 1 iulie, faptul că va fi deschis un nou birou regional, la București. 

Atlantic Council deschide un birou și în România/FOTO: Atlantic Council

„Acest nou birou va sprijini cooperarea bilaterală și transatlantică în domenii prioritare precum energie, securitate, infrastructură, economie și tehnologie avansată, lucrând în strânsă colaborare cu oficiali guvernamentali, societatea civilă și lideri din sectorul privat”, transmite Atlantic Council într-un comunicat de presă.

Directorul biroului va fi Alex Șerban, „cu o vastă experiență în relații guvernamentale și afaceri internaționale” și va funcționa în cadrul Global Energy Center și va colabora activ cu Europe Center, beneficiind totodată de resursele extinse ale celorlalte programe ale Consiliului.

„Regiunea Mării Negre este un spațiu important și disputat, unde ne propunem să promovăm integrarea regională și parteneriatele transatlantice. Atlantic Council este profund angajat în consolidarea cooperării bilaterale dintre Statele Unite și România pentru a răspunde celor mai presante provocări ale prezentului.

Acest angajament include și toate aspectele legate de asigurarea unui viitor sigur și independent pentru Ucraina, inclusiv eforturile de reconstrucție, precum și susținerea integrării europene a Republicii Moldova,” a declarat Frederick Kempe, președinte și CEO al Atlantic Council.  

CEO-ul Atlantic Council s-a întâlnit cu premierul Ilie Bolojan

Aflat la București, Frederick Kempe a avut o întâlnire oficială cu premierul Bolojan, în cadrul căreia au discutat despre parteneriatul strategic România–SUA, cooperarea regională în contextul provocărilor de securitate de la Marea Neagră, dezvoltarea infrastructurii energetice și rolul României în susținerea eforturilor Republicii Moldova de întărire a securității energetice.

„Această extindere a activității Atlantic Council continuă o prezență de decenii în Europa Centrală și de Est și în regiunea Mării Negre, prin conferințe majore, întâlniri la nivel înalt și publicații de politici relevante.

De-a lungul anilor, Atlantic Council a fost activ în România și în regiune, contribuind la inițiative precum Forumul pentru Energie și Economie al Mării Negre, Inițiativa Celor Trei Mări, Parteneriatul pentru Energie și Cooperare Climatică Transatlantică, dar și la elaborarea unei strategii de securitate pentru Marea Neagră”, mai transmite Atlantic Council.

Prin înființarea acestui birou, organizația  își propune să influențeze politicile regionale și să promoveze o înțelegere comună a provocărilor geopolitice, intereselor transatlantice și oportunităților de cooperare.

Activitatea biroului va fi susținută de un consiliu consultativ format din lideri relevanți din sectorul public și privat de pe ambele maluri ale Atlanticului.

„Membrii consiliului consultativ vor avea un rol esențial în conectarea activității regionale a Consiliului cu agendele transatlantice și în promovarea priorităților noastre strategice: energie și infrastructură, democrație și integrare, precum și securitate regională,” a declarat Alex Șerban, director al Biroului Atlantic Council România.

Frederick Kempe, Doctor Honoris Causa al SNSPA

Luni, 30 iunie, Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) i-a conferit CEO-ului Atlantic Council înalta distincție de Doctor Honoris Causa, transmite Agerpres.

Potrivit unui comunicat remis presei, ceremonia s-a desfășurat în prezența reprezentanților Atlantic Council, membrilor comunității academice din cadrul SNSPA, precum și a numeroși oficiali de rang înalt, diplomați, experți în relații internaționale și securitate.

„Prin acordarea titlului de Doctor Honoris Causa Excelenței Sale Frederick Kempe, SNSPA onorează nu doar un lider remarcabil în domeniul jurnalismului internațional și al analizei geopolitice, ci și un promotor al valorilor democratice și al cooperării între Europa și Statele Unite.

Distincția reflectă angajamentul nostru constant pentru conectarea mediului academic românesc la dezbaterile globale, inițiativele strategice relevante și comunitățile internaționale de expertiză. Prin colaborarea cu parteneri de talia Atlantic Council, SNSPA contribuie activ la modernizarea și internaționalizarea învățământului superior românesc”, a declarat Remus Pricopie, rectorul SNSPA, citat în comunicat.