Tudorel Toader, în această dimineață: S-a agreat ca amnistia și grațierea să fie ultima soluție

tudorel-toader-in-aceasta-dimineata-s-a-agreat-ca-amnistia-si-gratierea-sa-fie-ultima-solutie

„S-a agreat ideea ca amnistia, grațierea să fie ultima soluție de îndreptare a respectivelor abuzuri. Ne aflăm în acest stadiu”, a declarat luni dimineață ministrul Justiției, Tudorel Toader, citat de Europa FM. Declarația vine după ce șeful PSD, Liviu Dragnea, i-a cerut duminică guvernului să dea amnistie și grațiere, dacă nu găsește alte soluții prin care să repare nedreptățile din justiție. În cel mai dur discurs ca președinte PSD, Dragnea a făcut referire în mod repetat la amnistie și grațiere și la repararea presupuselor abuzuri din justiție.

Luni dimineață, Tudorel Toader a declarat că „dacă există alte soluții legislative, evident, de îndreptare a abuzurilor comise, evident și normal s-a exprimat acordul cu respectivele soluții. Dacă nu, s-a agreat ideea ca amnistia, grațierea să fie ultima soluție de îndreptare a respectivelor abuzuri. Ne aflăm în acest stadiu”, transmite Europa FM.

Ministrul Justiției a precizat, tot în această dimineață, că în cazul în care va fi solicitat, va analiza textul plângerii pentru înaltă trădare împotriva lui Klaus Iohannis, întrucât autorii conținutului vor fi doar cei cărora Liviu Dragnea le-a cerut, Mircea Drăghici și Florin Iordache. „Dânșii dacă vor fi – dânșii vor fi autorii sesizării în conținut și în formă, eventual dacă mă întreabă, îmi voi spune părerea la momentul respectiv. Fiți de acord că nu pot să îmi spun părerea pe un document pe care nu l-am văzut”, a declarat Toder.

Citește și:

Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Citește mai mult

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here