Fostul premier Victor Ponta ar fi avut o discuție cu președintele ales al SUA, Donald Trump, cu privire la situația din România, potrivit unor relatări ale jurnalistului Dan Andronic la Antena 3 CNN.
Ponta ar fi discutat cu Donald Trump FOTO Inquam / Octav Ganea
Potrivit mai multor surse media, fostul premier Victor Ponta, actual deputat PSD, a fost în vizită la Mar-a-Lago.
Jurnalistul Dan Andronic a relatat că Donald Trump se afla la o masă alăturată, lângă cea la care erau așezați Donald Trump Jr. și Victor Ponta, astfel că fostul premier ar fi fost invitat la o discuție care a durat aproximativ 30 de minute, iar președintele ales al SUA, „s-a interesat despre situația din România”.
Potrivit postului de televiziune, fostul premier nu ar exclude o candidatură la alegerile prezidențiale din 2025, fiind preferată o candidatură a unui independent, și nu aceea a actualului șef al PSD, Marcel Ciolacu.
Anterior, Andronic a transmis pe Facebook că Victor Ponta este „primul politician român care se întâlnește cu Donald Trump”.
„Aseară la Mar-a-Lago, Victor Ponta a stat la masă cu Donald Trump jr și mai mulți oficiali ai viitoarei administrații americane. La un moment dat, Victor Ponta a fost chemat de senior, aflat în aceeași locație. Preț de jumătate de oră a stat de vorbă cu Donald Trump. Președintele ales al SUA. Bineînțeles că subiectul cel mai important a fost situația din România. Ce și cum i-a explicat Ponta lui Donald, să ne zică el”, a scris Dan Andronic, susținând că are informațiile de la chelnerul român care i-a servit.
Fostul premier nu a transmis informații cu privire la subiect, însă a publicat o fotografie pe Facebook.
Informația a fost publicată de România TV și Antena 3 CNN.
FOTO Captură / Facebook / Victor Ponta
La alegerile prezidentiale anulate de CCR, Victor Ponta a transmis că ia în considerare să își anuleze votul și că nu va vota cu candidata USR, Elena Lasconi.
Victor Ponta pare să fie principalul exponent al suveraniștilor din PSD, iar el are o lungă istorie politică de cochetat cu naționaliștii, susține expertul în securitate Marius Ghincea, de la Universitatea ETH din Zurich şi Institutul Universitar European din Florenţa.