VIDEO China sfidează Hollywoodul cu o mega-producție science-fiction. Filmul a adus ncasări de 260 mil. euro n șase zile

video-china-sfideaza-hollywoodul-cu-o-mega-productie-science-fiction-filmul-a-adus-ncasari-de-260-mil.-euro-n-sase-zile
China a intrat în cursa cinematografiei spațiale, scrie Guardian. ”Wandering Earth”, primul blockbuster SF al țării, este pe cale să devină filmul cu cele mai mari încasări din istoria Chinei.

Pelicula a generat venituri de peste 2 miliarde de yuani (260 millioane euro) în cele șase zile de când a fost lansat, pe 5 februarie, de Anul Noul Chinezesc. Până acum, are cele mai mari încasări dintre filemle lansate în această perioadă de sărbători, una de vârf pentru box-office.

Acțiunea are loc într-un viitor îndepărtat, când guvernele unui Pământ confruntat cu distrugerea de câtre Soarele instabil au montat motoare pe planetă, lansând-o spre altă parte a Universului, pentru a căuta o nouă casă. Dar, când Pământul se apropie de Jupiter, o defecțiune a sistemului îl pune pe curs de coliziune cu Jupiter.

Descris drept o combinație între Armaggedon și 2001: Odiseea Spațială, filmul este văzut de mulți drept debutul Chinei în SF, un domeniu dominat de multă vreme de Hollywood. Mai multe alte filme chinezești cu acțiunea în spațiu vor fi lansate anul acesta, printre care Shanghai Fortress, despre o invazie extraterestră, și Pathfinder, despre o navă spațială care se prăbușește pe o planetă pustie.

Citește mai mult

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here