Viorica Dăncilă: ”Am oferit ALDE locuri pe listele PSD la alegerile parlamentare; m-am izbit de un zid”

viorica-dancila:-”am-oferit-alde-locuri-pe-listele-psd-la-alegerile-parlamentare;-m-am-izbit-de-un-zid”

Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a declarat, la Școla de vară a organizației de femei a social-democraților de la Mamaia, că a oferit ALDE posibilitatea unor liste comune la alegerile parlamentare, însă partidul lui Tăriceanu a respins oferta.

Viorica Dăncilă a acuzat ALDE că a recurs la șantaj în relația cu PSD și că a respins dialogul cu social-democrații, inclusiv pe tema unei colaborări și mai apropiate.

Nu vom răspunde niciodată la șantaj. Am vrut ca ALDE să rămână la guvernare. Nu cred că o guvernare care merge din inerție, dar la care ești parte a fost motivul ieșirii lor. Am vrutt un acord prin care am oferit ALDE locuri pe liste comune. M-am izbit de un zid. Nu am avut un dialog în acest sens. Viorica Dăncilă, președintele PSD

Lidera social-democraților le-a cerut foștilor aliați fie respectuoși în relația cu PSD în condițiile în care mulți dintre ei au primit funcții importante cu susținerea PSD, Viorica Dăncilă făcând trimitere incliusiv la perioada în care guvernul Tăriceanu s-a menținut la putere cu sprijinul parlamentar al pesediștilor.

”Eu cred că trebuie să fim demni și fermi. Vreau să le spun atât: să trateze PSD cu respect pentru că pentru unii din ei acest partid le-a dat o șansă, i-a susținut să fie prim-miniștri, i-a susținut în funcții importante ale statului. Acest partid a dat dovadă de foarte multă flexibilitate”, a spus Viorica Dăncilă adăugând că ieșirea ALDE de la guvernare nu face decât să-i ajute pe cei de la USR și pe liberali.

Deși nu l-a nominalizat, premierul s-a referit și la Victor Ponta și la condițiile puse de acesta pentru ca Pro România să sprijine actuala guvernare.

”Pe cei care cred că pot șantaja PSD care vin cu sfaturi care cred ei că sunt bune pentru PSD îi sfătuiesc să se uite în propria ogradă. Noi știm ce avem de făcut și știm că de partea noastră sunt românii”, a declarat Viorica Dăncilă.

Răspunzând indirect cererilor Pro România și ALDE de a renunța la candidatura la alegerile prezidențiale, Dăncilă a adăugat: ”Am datoria ca președinte al PSD să ridic partidul, să readuc partidul la stadiul de cel mai puternic partid din România, să generez încredere în acest partid.”

Post-ul Viorica Dăncilă: ”Am oferit ALDE locuri pe listele PSD la alegerile parlamentare; m-am izbit de un zid” apare prima dată în Libertatea.

Citește mai mult

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here