Vladimir Voronin spune că ar fi de acord ca Laura Codruța Kovesi să fie numită procuror general al R. Moldova

vladimir-voronin-spune-ca-ar-fi-de-acord-ca-laura-codruta-kovesi-sa-fie-numita-procuror-general-al-r.-moldova

http://www.hotnews.ro/
http://www.hotnews.ro/Liderul comuniștilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, spune că ar accepta ca Laura Codruța Kovesi să fie numită în funcția de procuror general al țării, potrivit Unimedia.

„Situația cu corupția și de ce am ajuns la așa nivel de corupție, noi toți o cunoaștem. Nu știu ce va face acel om care va veni din străinătate, indiferent de cine-ar fi. Dacă ar mai fi doamna aceasta din România, aș înțelege și poate aș accepta. Aici trebuie toată legislația și normele constituționale care au fost prevăzute, modificate din 2009, toate trebuie revăzute”, a declarat Voronin în cadrul unei emisiuni televizate.

Fostul președinte moldovean a criticat, însă, decizia noului Guvern de a numi în funcția de miniștri persoane din afara țării.

„Aduc oameni care de muți ani sunt plecați din țară. Cine știe în baza căror principii au fost numiți. Ei n-au trecut Comisia de integritate, care este un lucru obligatoriu. Sunt oameni care au fost tot timpul împotriva independenții, statalității țării”, a spus Voronin, precizând că se referă la ministrul de Externe din Guvernul Sandu, Nicu Popescu.

Nicolae Popescu, cunoscut și Nicu Popescu, este directorul programului „Europa Extinsă” la Consiliul European pentru Relații Externe. Nicu Popescu predă la Institutul de Studii Politice din Paris. Anterior, a lucrat în calitate de consilier pe politică externă și afacerile UE în cabinetul premierului Republicii Moldova (2010, 2012-2013).

De asemenea a activat în calitate de cercetător la Centrul pentru Studii Politice Europene din Bruxelles (2005-2007). Nicu Popescu a deținut până în 2018 funcția de analist principal al Institutului UE pentru Studii de Securitate. Popescu deține un doctorat în Relații Internaționale de la Universitatea Central Europeană din Budapesta, Ungaria.Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook.0 vizualizari

Citește mai mult

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here