
Președintele Donald Trump aplică tarifele comerciale pentru a stimula transferul producției în Statele Unite, argumentează Casa Albă, subliniind că este necesară reducerea dependenței de China și avertizând Beijingul să evite escaladarea crizei.
”Președintele a argumentat că politicile tarifelor și cele comerciale au rolul de a stimula producția aici, în țara noastră, de a contribui la reducerea costurilor de trai în țara noastră și de a asigura că menținem rețelele esențiale de aprovizionare aici, în America. Nu putem să fim dependenți de țări precum China dacă vrem ca această țară să fie puternică și bogată. Prin urmare, președintele vrea să restabilească bogăția în America prin aducerea locurilor de muncă aici, acasă, ceea ce va contribui la salarii bune, de aceea, americanii trebuie să aibă încredere în acest proces. Președintele a implementat eficient tarife și în primul mandat, reducând, în același timp, costurile de trai, se concentrează și acum asupra acestui lucru”, a declarat Karoline Leavitt, purtătoarea de cuvânt a Președinției SUA, într-o conferință de presă.
Oficialul american a cerut Chinei să evite escaladarea crizei generate de taxele vamale.
”Președintele ar fi mulțumit dacă Administrația Chinei ar intenționa să accepte un acord cu Statele Unite, dar, în cazul în care China continuă să riposteze, nu va fi bine pentru China, iar Statele Unite sunt cea mai puternică economie a lumii”, a subliniat Karoline Leavitt.
Președintele Donald Trump a salutat, joi, performanțele economice, dar a admis că vor fi ”probleme ale tranziției”.
”Suntem într-o formă foarte bună, cred că activitățile merg foarte bine, sigur că va exista un cost al tranziției, probleme ale tranziției, dar la final va fi un lucru frumos”, a afirmat președintele SUA.
Donald Trump a anunțat, miercuri, amânarea cu 90 de zile a tarifelor vamale aplicate pe bază de reciprocitate, cu excepția celor impuse Chinei, pe care le-a majorat, în contextul tensiunilor bilaterale. Joi, oficiali de la Casa Albă au declarat că tarifele comerciale impuse Chinei ating nivelul de 145%, în contextul cumulării mai multor taxe punitive.
Foto: Profimedia
Video: Președinția SUA
Citește și:
Licențiat în Jurnalism, Științe Politice și Teologie Ortodoxă, Mihail Drăghici este activ în presa centrală din 2002, având o activitate de peste 20 de ani ca editor de știri externe la una …